Pensioenverzekeringen

Nieuws Prinsjesdag 2022 Pensioenverzekeringen

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:EQF 5

Prinsjesdag dinsdag 20 september 2022. De onrustige wereld vertaalt zich naar een onrustige Prinsjesdag. Voorbereidingen vanuit het kabinet op het laatste moment, een noodverordening in verband met boerenprotesten, boegeroep bij de balkonscène, het zijn een paar voorbeelden, die benadrukken dat het vertrouwen in het kabinet historisch laag is.

In dit artikel vatten we de voor medewerkers in de pensioenwereld meest relevante onderwerpen van de overheidsplannen samen. In de dagen na Prinsjesdag volgen stevige discussies over de inhoud (de Algemene Politieke Beschouwingen). De ervaring leert dat er op basis van die discussies nog veel kan veranderen. Wat in deze samenvatting wordt genoemd, is dus allerminst een absolute zekerheid.

In de Prinsjesdagberichten voor Basis en Vermogen, heeft u al kennis kunnen nemen van veel algemene voorgenomen maatregelen. Hoewel die ook voor de adviseur Pensioen van belang kunnen zijn, herhalen we die hier niet.

In dit artikel beperken we ons tot een nadere uitwerking van bepaalde plannen die voor u relevant kunnen worden op het gebied van pensioen en lijfrenten.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA