Pensioenverzekeringen

Belangrijkste wijzigingen 2022 Wft Pensioenenverzekeringen

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:x

Het jaar 2021 kenmerkte zich als “tussenjaar”, een jaar waarin het vooral wachten was op wat er te komen staat vanuit de Wet Toekomst Pensioenen. De beoogde ingangsdatum van de nieuwe pensioenwetgeving was 1 januari 2022, maar in mei heeft de minister Koolmees via een brief aan de Kamer aangegeven dat deze datum wordt verschoven naar 01-01-2023.

In 2022 hebben we voor het eerst een minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Carola Schouten (ChristenUnie) zal deze post -die valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid- op zich nemen.

Er zijn echter ook inhoudelijke aandachtspunten op pensioengebied, zoals de gebruikelijke aanpassing van de franchises, het maximum pensioengevendloon, het (afkoop)bedrag kleine pensioenen en de aanpassing van de rekenrente voor waardeoverdracht bij wisseling van dienstbetrekking.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA