Pensioenverzekeringen

Nieuws Prinsjesdag Pensioen

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:

Op dinsdag 21 september 2021 was het dan weer zover: Prinsjesdag. Traditioneel gezien de dat waarop het kabinet haar plannen voor het komende jaar bekend maakt. Dit jaar was, net als vorig jaar, een ietwat sombere uitvoering van deze normaal gesproken feestelijke dag. Uiteraard is de Covid-pandemie hier debet aan.

In dit artikel vatten we de voor medewerkers in de pensioenwereld meest relevante onderwerpen van de overheidsplannen samen. De dagen na Prinsjesdag volgen stevige discussies over de inhoud (de Algemene Politieke Beschouwingen). De ervaring leert dat er op basis van die discussies nog veel kan veranderen. Wat in deze samenvatting wordt genoemd, is dus allerminst een absolute zekerheid.

In de Prinsjesdagberichten voor Basis en Vermogen, heeft u al kennis kunnen nemen van veel algemene voorgenomen maatregelen. Hoewel die ook voor de adviseur Pensioen van belang kunnen zijn, herhalen we die hier niet.

In dit artikel beperken we ons tot een nadere uitwerking van bepaalde plannen die voor u relevant kunnen worden op het gebied van pensioen en lijfrenten. 

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA