Pensioenverzekeringen

AFM in “Onderzoeksrapport variabele uitkeringen” kritisch op productontwikkeling en keuzebegeleiding bij variabele pensioenproducten.

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een “Onderzoeksrapport variabele uitkeringen” gepubliceerd. Uit dit onderzoek naar de Wet verbeterde premieregeling (Wvp) blijkt dat niet alle pensioenuitvoerders bij de ontwikkeling van variabele pensioenproducten voldoende rekening houden met de kenmerken en behoeften van deelnemers, zoals de risico’s die ze willen en kunnen nemen. Ook begeleiden ze deelnemers niet altijd goed bij de keuze tussen een variabele of een vastgestelde pensioenuitkering.

Omdat de Wvp veel elementen heeft, die terug zullen gaan komen in het nieuwe pensioenstelsel binnen de Wet Toekomst Pensioenen, bieden de uitkomsten van het rapport ook belangrijke lessen voor de inrichting van het nieuwe pensioenstelsel.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA