Pensioenverzekeringen

Belangrijkste wijzigingen pensioenen 2021

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:

Het belangrijkste aandachtspunt op pensioengebied in 2019 was het bereiken van het principeakkoord tussen sociale partners over een nieuw pensioenstelsel. Op 12 juni 2020 werd overeenstemming bereikt over het nieuwe pensioenstelsel dat transparanter, persoonlijker en toekomstbestendiger moet worden. Op 22 juni 2020 heeft minister Koolmees (SZW) de “Hoofdlijnennotitie uitwerking Pensioenakkoord” naar de Tweede Kamer gestuurd dat op 16 december 2020 werd gevolgd door een nader uitgewerkt concept wetsvoorstel van de “Wet Toekomst Pensioenen” dat ter internetconsultatie werd gepubliceerd en in 2021 ongetwijfeld zijn gevolg zal krijgen. 

Er zijn echter meer aandachtspunten op pensioengebied, zoals de gebruikelijke aanpassing van de franchises, het maximum pensioengevendloon, het (afkoop)bedrag kleine pensioenen en de aanpassing van de rekenrente voor waardeoverdracht bij wisseling van dienstbetrekking.

Ten aanzien van collectieve waardeoverdracht heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een handreiking gepubliceerd.

Tot slot is op 10 december 2020 de Wet verandering koppeling AOW-leeftijd in werking getreden.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA