Pensioenverzekeringen

Novelle Wetsvoorstel uitfasering pensioen eigen beheer

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:1j.6 (K)

De dga mag pensioen in eigen beheer, op de balans van zijn bv, opbouwen. Het Kabinet wil deze vorm van pensioenopbouw beëindigen. Daartoe is het wetsvoorstel ‘uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen’ ingediend (kamerstukken 34 555). Zie ook het eerdere bericht van 26 september 2016 (‘Belangrijkste onderwerpen uit Prinsjesdag bij pensioen’). 

De Tweede Kamer is op 17 november 2016 akkoord gegaan met het wetsvoorstel. Op 20 december 2016 zou de Eerste Kamer het wetsvoorstel behandelen. Te elfder ure verzocht staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, de Eerste Kamer echter om het voorstel aan te houden in verband met een fiscaaltechnische kwestie. Er zou een miljardenstrop aan gemiste belastinginkomsten kunnen ontstaan doordat het wetsvoorstel de mogelijkheid zou bieden om toekomstige indexaties in één keer in aftrek te nemen. 

Voordat de Eerste Kamer het wetsvoorstel zou behandelen, wilde Wiebes eerst onderzoek doen naar de kwestie en zo nodig aanpassingen voorstellen. 

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA