Pensioenverzekeringen

Rekenrente en indexatie bij pensioenoverdracht DGA

Toegevoegd:
Pensioenverzekeringen

Leerdoelen:Pensioen, 1j.6 (K), 1j.20 (B)

Als een DGA pensioen opbouwt in eigen beheer gelden complexe regels, onder meer als de DGA besluit om zijn pensioen van BV [A] naar BV [B] over te hevelen. De uitgangspunten waarop BV [A] moet waarderen verschillen van de uitgangspunten op basis waarvan BV [A] de pensioenverplichting moet overdragen aan BV [B] en gedeeltelijk ook van de waarderingsgrondslagen die BV [B] moet gebruiken. De uitgangspunten wringen met de financiële werkelijkheid van vandaag de dag. En dus proberen DGA’s om de regels te veranderen of creatief te interpreteren. Soms tot aan de Hoge Raad aan toe.

Eerder berichtten wij over een conclusie die de Advocaat Generaal nam in deze zaak (zie externe links). De Hoge Raad heeft in zijn arrest van 16 oktober 2015 het laatste woord. Voor de volledigheid worden enkele inhoudelijke aspecten uit ons eerdere bericht herhaald.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA