Basis

Diverse (voorgenomen) ontwikkelingen Wwft

Toegevoegd:
Basis

Leerdoelen:4a.3 (C), 2b.1 (V)

De Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft) is al jaren een bijzonder tijdrovende wet voor financiële ondernemingen. Financiële instellingen moeten onder meer alle ongebruikelijke transacties melden (overigens alleen in Nederland) en veel cliëntonderzoek doen. Dat kost veel tijd en geld. De basis van de Nederlandse Wwft ligt in Europese regelgeving, hoewel Nederland die regelgeving bijzonder strikt in nationale wetgeving heeft geïmplementeerd. In EU-verband heet de regelgeving het “Anti-Money Laundering Package”. Dat wordt hier afgekort tot het “AML-pakket”. Op 24 april 2024 heeft het Europees Parlement ingestemd met enkele wijzigingen in dit pakket. Die zijn van invloed op de Wwft zoals u die tot nu toe kent, hoewel er nog wel wat tijd overheen gaat.

Toch is het belangrijk dat u op de hoogte bent van diverse ontwikkelingen binnen de Wwft-wetgeving, nu dat zo’n ruim beslag legt op de werkzaamheden van veel financiële dienstverleners.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA