Schade Particulier

Grote gevolgen van frauderen

Toegevoegd:
Schade Particulier

Leerdoelen:4.a.1 V

Verzekeraars zijn alert op fraude. Het is immers niet eerlijk dat iemand die onjuiste claims indient een schadevergoeding krijgt, die mede is betaald met premies van eerlijke verzekeringnemers. Sommige verzekerden onderschatten enerzijds de kans om betrapt te worden en anderzijds de gevolgen die dat heeft. Een verzekeraar kan immers veel verder gaan dan het weigeren van een uitkering. Ook kan de verzekering opgezegd worden en kan de klant geregistreerd worden in het Extern Verwijzingsregister (EVR), waardoor het sluiten van nieuwe verzekering bijna onmogelijk wordt. Tot slot kunnen ook de onderzoekskosten verhaald worden op de consument en kan aangifte bij de politie worden gedaan.

Er zijn diverse vormen van fraude, zoals het melden van een niet bestaande schade (fingeren) of het verhogen van een werkelijke geleden schade (majoreren). In dit artikel geven we slechts één voorbeeld van de vele zaken waarin een schijnbaar frauderende verzekerde, meerdere gevolgen ondervindt van zijn handelen.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA