Consumptief Krediet

AFM wijst kredietaanbieders op hun verantwoordelijkheid bij incassoproblemen

Toegevoegd:
Consumptief Krediet

Leerdoelen:1i.1 (B)

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bundelen hun krachten om incassoproblemen aan te pakken. De AFM verwacht meer inzet van de kredietaanbieders als een klant betalingsproblemen heeft. En de ACM start met de publiekscampagne “Incasso? Betaal, maar alleen als het klopt”.

Van de kredietaanbieders wordt verwacht dat zij al het mogelijke doen om de betalingsproblemen van klanten op te lossen.

De AFM ziet dat er onduidelijkheid is over wat is toegestaan en gewenst als het gaat om het oplossen van incassoproblemen. In de leidraad Consumenten en Incassotrajecten zet de AFM uiteen wat de verantwoordelijkheden zijn van de kredietaanbieders als het gaat om het oplossen van incassoproblemen. De AFM ziet er op toe dat de kredietaanbieders zich houden aan de leidraad en zal maatregelen treffen als er misstanden zijn.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA