Inkomen

Hoger dagloon en tegemoetkoming sommige WW’ers

Toegevoegd:
Inkomen

Leerdoelen:1d.2 (K)

In het dagloonbesluit dat vanaf 1 juli 2015 van kracht is, wordt voor de vaststelling van een WW-uitkering  een berekeningswijze van het dagloon gehanteerd die nadelig kan uitwerken voor  flexwerkers, herintreders, starters en werknemers die na de wachttijd voor de Wet WIA minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn.

Het kabinet heeft besloten per 1 januari 2017 een wijziging door te voeren waardoor dit voor de hiervoor genoemde groepen WW-gerechtigden tot een hoger dagloon kan leiden en daarmee een hogere WW-uitkering. Tevens wordt door een extra wijziging in het Dagloonbesluit het dagloonverlagende effect van werkstakingen weggenomen.

Daarnaast is in een apart ministeriële regeling een eenmalige tegemoetkomingsregeling geregeld voor mensen met een WW-uitkering, welke is toegekend vanaf 1 juli 2016 maar vóór 1 december 2016, die het voordeel van de aanpassingen missen.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA