Schade Particulier

Immateriële schade na overlijden

Toegevoegd:
Schade Particulier

Leerdoelen:Schade P, 1h.26 (B)

Dit artikel gaat over schokschade. Dat is schade die is veroorzaakt door een schokkende gebeurtenis. Om de inhoud van het nieuws goed te kunnen beschrijven, moeten we enkele schokkende details in dit artikel plaatsen. We willen u met deze opmerking waarschuwen voor de inhoud.

Na lang procederen krijgen ouders van een door moord om het leven gekomen kind een vergoeding voor immateriële schade toegewezen. In dit geval was de ernst van het misdrijf en de affectieve relatie voldoende om schokschade te krijgen zonder dat directe aanwezigheid bij het misdrijf is vereist. Met vergoeding van schokschade wordt de schadevergoeding aangeduid, waarop iemand recht kan hebben, als hij of zij een ongeval heeft waargenomen, of direct geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen ervan. Het gaat daarbij om het psychisch leed, dat rechtstreeks door de confrontatie met het ongeval of de gevolgen ervan is en wordt veroorzaakt.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker
Welkom bij Fintool PA